Må Bra Tips – Var Tacksam

visa tacksamhetSedan en tid tillbaka så har vi skrivit några inlägg i en serie som vi kallar må bra tips, där vi vill dela med oss av konkreta och enkla saker som kan få oss att må bättre. Vi vill helt enkelt dela med oss av saker som får oss att må lite bättre och förhoppningsvis kan det funka bra för dig också.

Idag tänkte vi skriva om något som många glömmer bort och kanske tar för givet många gånger. Det vi tänker på är att vara tacksam och lära sig uppskatta det man har. Att öva sig i att vara tacksam är bra på många sätt, vilket vi nu tänkte skriva om.

Visa Tacksamhet

Det är allt för många gånger man tar saker och ting i livet för givet. Man jagar ständigt efter nya saker, nya mål och nya prylar att köpa. Mitt i allt detta glömmer man bort att uppskatta det man faktiskt redan har, att vara tacksam helt enkelt.

Det första du kan göra är därför att så ofta du får chansen visa din tacksamhet mot alla människor du har omkring dig. Din familj, dina vänner eller varför inte brevbäraren? Berätta för dessa personer att du är tacksam för det dem gör. Att visa tacksamhet på detta sätt gör inte bara att andra blir glada, utan det får en att inse alla bra saker man redan har i livet, som man annars lätt tar för givet.

Att visa sin tacksamhet mot andra människor är den viktigaste punkten. Men sen kan man ta det steget vidare och vara tacksam mot allt annat man redan har.

Tänk därför igenom allt annat du har i livet som du är tacksam för. Det kan vara ditt hus, din bil, att du är frisk och kan träna. Allt som man är van med alltid finns där.

Lär man sig att vara tacksam för det man redan har, blir det inte samma jakt på att hela tiden skaffa nya och bättre saker. Kom ihåg att lycka många gånger handlar om att uppskatta det man har, istället för att jaga allt man inte har.

En bok om tacksamhet

Precis som att man kan skriva ner saker som får en att skratta i sin skrattbok, kan man på samma sätt skriva ner allt man är tacksam för i en liten bok. Gör det till en vana att ta några minuter och skriva ner allt du är tacksam för här i livet. Många gånger blir man förvånad över hur mycket det faktiskt är.

Sist men inte minst vill jag tacka Dig för att du läser mina inlägg! Jag är otroligt tacksam för att du besöker den här sidan och jag hoppas du får ut mycket bra av den. Stort tack till dig!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jenny skriver:

    Jag vill tacka dig för att du skriver så himla mycket bra! 🙂

    Älskar när det kommer nya inlägg. Fortsätt med detta, det uppskattas!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *