4 Sätt att bli Gladare

Vi har alla dagar då vi känner oss nere. Man kanske började dagen med att spilla ut frukostflingorna på nya kläderna, eller att man glömde något viktigt hemma och därför blev sen till jobbet. Men ibland så behöver det inte vara någon speciell anledning, utan vissa dagar känner man sig bara nere, utan att kanske veta varför.

Men bara för att man känner sig nere en dag, så behöver inte det betyda att man ska vara det resten av dagen. Det finns faktiskt saker man kan göra som får en att känna sig gladare. Därför tänkte vi i det här inlägget ge tips på olika sätt att bli gladare.

Sätt att bli gladare

Gör någon annan glad. Detta är ett otroligt bra sätt för att själv bli att må bättre. Att göra en god gärning för någon annan, som uppskattar och blir glad för det man gör, kan faktiskt få en själv att må riktigt bra. Du kan säkert själv komma på gånger då du hjälpt någon som varit jätte tacksam för det. Kommer du ihåg hur bra det kändes efteråt? Om du inte själv känner dig på topphumör, försök få andra att skratta och vara glada, så ska du se att det smittar av sig.

Ta en promenad. Att gå ut och gå är bra på så många olika sätt. Ibland när man är nere och kanske tankspridd så är det ett utmärkt sätt att ta en promenad, för att få frisk luft och helt enkelt rensa tankarna. Varför inte passa på att gå en halvtimme på din lunch. Detta kommer dessutom göra att du känner dig piggare under resten av dagen.

Titta på en rolig film. Ibland kan man titta på roliga filmer utan att dra en min. Känner man sig nere så kanske det är svårt. Men ser du en riktigt rolig film, en sån som du vet vanligtvis får dig att skratta, så ska du se att du till slut inte kan hålla dig från att le lite. En rolig film där man får skratta kan verkligen vända en dålig dag till en bra.

Titta i en spegel och skratta. Om man känner sig lite nere och hängig så kan det vara väldigt effektivt att titta på sig själv i spegeln och sedan skratta. I början kommer det säkert kännas töntigt och onaturligt, men till slut så blir det liksom så löjligt att man faktiskt skrattar åt sig själv. Detta är något man kan öva på, att helt enkelt få sig själv att skratta.

Om du började dagen genom att känna dig nere så hoppas vi att du åtminstone försökt att bli lite gladare med något av tipsen. Kom ihåg att man aldrig kan skratta för mycket, och får du dessutom andra att må bra och skratta så är ju det en stor bonus.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Tony skriver:

    Kanon! 🙂 alla sätt som funkar är bra sätt. Bäst för mig fungerar att fokusera på bra saker som ska hända i framtiden.

    • admin skriver:

      Visst är det så Tony. 🙂 Ett bra tips där att fokusera på bra saker i framtiden. Gäller att försöka fokusera på de bra sakerna och inte jobbiga saker framför en 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *