Så Håller Du Fast vid Nyårslöftet

uppnå nyårslöfteVi är nu inne på tredje veckan av det nya året och själv tycker jag tiden bara springer förbi. Även om du ganska nyss satte upp dina nyårslöften eller mål som jag hellre kallar det, så är det vid den här tidpunkten allra viktigast att se över målen igen.

De allra flesta brukar kunna hålla i nyårslöftena den första veckan av nya året. Då är man som mest motiverad och inspirerad att ta tag i saker och ting. Men ganska snabbt kommer vardagen tillbaka vilket lätt gör att man faller tillbaks i gamla rutiner.

Ungefär vid den här tidpunkten som vi befinner oss vid nu, när alla börjat jobba igen, barn har börjat skolan osv, just då är det störst risk att man lägger målen på hyllan.

Därför ska du tänka över några saker så att du kan fortsätta på dina nya och bra vanor samt mot de mål du satt upp.

Hitta Motivationen

Oavsett om du hade som mål att träna mer och eller skriva en bok, så behöver man ju motivation för att hålla igång. Kanske har du tappat bort den motivationen nu när vardagen är här igen.

För att hitta tillbaka till motivationen bör du tänka på de resultat du vill få ut med dina mål. Om det är att träna mer och få bättre hälsa så ska du helt enkelt visualisera hur du om ett år eller så står där och mår riktigt bra. Ha en tydlig bild över resultatet för det är ju dit du vill nå.

Prioritera rätt

Nästa viktiga punkt handlar om att prioritera våra mål. Anledningen till att man många gånger hoppar över träningen är för att man inte prioriterar det. Det dyker upp massvis med anledningar varje dag för varför du inte ska träna. Det räcker med att du snappar upp en av dessa för att du faktiskt ställer in passet.

Istället ska du se till att planera in träningen eller vad du nu än vill uppnå via ditt mål. Du ska prioritera det så att det blir lika viktigt som många andra sysslor vi har.

Planera in tid för att arbeta mot dina mål. Precis som att du planerar in tid för att se ett visst tv program.

Hur går det med dina mål och nyårslöften?

Tips på liknande artiklar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *